Birdlive in houtzaagmolen Het Jonge Schaap. (Foto: Jean-Paul Bardelot)
Birdlive in houtzaagmolen Het Jonge Schaap. (Foto: Jean-Paul Bardelot) (Foto: Jean Paul Bardelot)

Nacht van de Nacht op Zaanse Schans

ZAANSTREEK - Het evenement de Nacht van de Nacht vindt zaterdag 26 oktober plaats. Door heel Nederland vinden er dan vele nachtelijke activiteiten plaats waarbij aandacht wordt geschonken aan de schoonheid en functie van de duisternis. Op de Zaanse Schans en in de Kalverpolder is deze avond veel te beleven.

Het belooft een spectaculair programma te worden, uitermate geschikt als familie-uitje. Pas alleen wel op waar je loopt, het is donker! Tussen 19.30 en 22.30 uur zijn er diverse acts op de Zaanse Schans waarbij de zintuigen op scherp worden gezet. Luister naar spannende anekdotes over nachtdieren van de boswachter en maak een uilenlampion in het bakkerijmuseum om wandelen in het donker aangenamer te maken.

Ook zijn er unieke vaartochten door het natuurgebied de Kalverpolder. Deelnemers kunnen bovendien genieten van intieme huiskamerconcerten van onder meer de winnares van de Grote Prijs van Nederland Sofia Dragt. De act die uiteraard ook dit jaar niet ontbreekt is de show van Birdlive, waarin u uilen kunt zien rondvliegen in molen het Jonge Schaap.

Nieuw dit jaar is de voorstelling 'En Toen Werd Ik Wakker' van Deborah, een kleinkunstenares die het leven door middel van muziek beschouwt, bewondert en bevraagt. Ook de Zaanse Blues Garden band speelt tijdens de Nacht van de Nacht de sterren van de hemel.

Familieticket

Families genieten van extra voordeel door het familieticket. Twee volwassenen en twee kinderen tot en met twaalf jaar mogen voor €24,50 het evenement bezoeken. Tickets zijn vanaf €8,50 te koop via www.dezaanseschans.nl/evenementen of check de facebook van DeZaanseSchans.