Afbeelding
ZV Dames 1. (Foto: aangeleverd)

ZV De Zaan Dames 1 gaat Europa in

ZAANSTREEK - De Dames 1 van ZV De Zaan doen mee aan LEN Water Polo Euro League Women. Zij spelen van 31 oktober tot en met 3 november in Centro Federale Polo Natatorio di Ostia, gelegen in Rome, de eerste poulefase.

Zij nemen het tijdens deze ronde op tegen Kinef Kirishi uit Rusland, Exiles uit Malta, Dunaujvaros uit Hongarije en het thuisspelende SIS Roma. Deelname uit aan de LEN Euro League (de Europacup voor clubteams) past in de ambitie die coach Arjan Vos eerder al uitsprak om niet alleen tot de top van Nederland te behoren maar ook op internationaal niveau mee te willen spelen. Arjan Vos: "We hebben de afgelopen jaren gebouwd aan een jonge damesselectie met veel talentvolle speelsters. Deze zomer hebben we versterking gekregen van vijf A-internationals en drie jeugdinternationals. We hebben vertrouwen in dit team en daarom gaan we deze uitdaging aan."

Zware loting

In de eerste poulefase gaan de dames van ZV De Zaan het niet makkelijk krijgen. "We hebben zwaar geloot. Kinef Kirishi is Europees clubkampioen van 2018, SIS Roma is bekerkampioen van Italiƫ en heeft het thuisvoordeel. En dan treffen we nog Dunaujvaros, de club van onder meer ex-international Laura Aarts. De Hongaren wonnen vorig jaar de Europese Supercup. De beste drie teams van deze poule gaan door naar de volgende ronde. Daar gaan we vol voor. Onze concurrenten zullen dus ook niet blij zijn met zo'n sterk De Zaan in de groep."

Deelname aan de LEN Euro League sluit goed aan op het programma van de A-internationals die in het preolympisch jaar werken aan kwalificatie voor de Olympische Spelen.

De dames volgen op hun reis in Europa? Dat kan via Instagram (@zvdezaandames).