Molens naast bedrijven: schoolvoorbeeld van de industriële Zaanstreek.
Molens naast bedrijven: schoolvoorbeeld van de industriële Zaanstreek. (Foto's: Dirk Karten)

Week van de Industriecultuur

ZAANSTREEK - Het programma van de Week van de Industriecultuur 2019 is bekend. Voor jong en oud is er van 18 tot 27 oktober een verrassende mix van muziek, dans, theater en hedendaagse industriële bedrijvigheid te beleven.

Een combinatie die in het DNA zit van het Noordzeekanaalgebied. Tijdens de herfstvakantie vinden er uiteenlopende voorstellingen en rondleidingen plaats in de stoere en soms rauwe gebieden langs de industriële levensader van dit gebeid: het Noordzeekanaal. Er is te reserveren voor bijna 100 verschillende activiteiten.

Tijdens de Week van de Industriecultuur stellen veel van deze bedrijven hun deuren open voor publiek. Zo kun je binnenkijken in de koekjesfabriek van Verkade, cementfabriek ENCI, de werkplaats van Microtechniek en bij nog veel meer bedrijven. Het culturele hart kunnen de deelnemers ophalen tijdens theatervoorstellingen op spannende industriële plekken. Of aan de slag met het tekenen, schilderen of fotograferen van industriële plaatjes. Geniet van de diversiteit, de rauwe omgeving en de vele smaken in Zaanstad.

Benieuwd? Kijk op:
www.industriecultuur.nl voor het programma.

Zeepziederij De Adelaar, waar is de bronzen adelaar gebleven?
Loders Crocklaan, boeiende industrie.