Afbeelding
Galerie PLAY Room in de Westzijde. (Foto aangeleverd)

Zaanstad door nieuwe ogen bekeken

ZAANDAM - Het Zaans Film Festival besteed aandacht aan het productieve landschap in de Zaanstreek door de eeuwen heen waarin nieuwkomers vaak werk zochten of arriveerden om zich te bekwamen in ambachten.

Het project Zaanstad door Nieuwe Ogen loopt hier parallel aan en besteed juist aandacht aan de verhalen en de eerste indrukken die nieuwkomers hebben van de Zaanstreek. Aan tien nieuwkomers worden een tweetal workshops aangeboden. Galerie PLAY Room aan de Westzijde in Zaandam verzorgt een tweedaagse videoworkshop, zodat nieuwkomers hun verhaal kunnen visualiseren in een korte video.

Via het Zaans Film Festival kunnen de verhalen van nieuwkomers meer aandacht krijgen en zichtbaar worden gemaakt aan een breder publiek. Door het project onderdeel te laten zijn van het filmfestival kunnen nieuwelingen ook werken aan een nieuw netwerk. De tien video's worden aangeboden aan het Zaans Museum en het gemeentearchief. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar voor de workshop, dus nieuwkomers kunnen zich nog aanmelden. De workshopdata zijn op dinsdagavond 5 en 12 november.

Opening

Zaanstad door Zaanse Ogen, Zaanstad door Nieuwe Ogen en het Global Video Project worden zowel tijdens de opening op 21 november op het Hembrugterrein vertoond, als in de Beschuittoren van de Verkadefabriek op vrijdagavond 22 november, zaterdagavond 23 november en zondag 24 november. Dit programmaonderdeel is gratis toegankelijk. Meer informatie over het complete programma binnenkort op www.zaansfilmfestival.nl of de facebookpagina van het Zaans Film Festival.