Afbeelding
(Foto: )

Rabobank bijeenkomst duurzaam wonen

ZAANSTREEK - Rabobank Zaanstreek vindt energiezuinig en duurzaam wonen belangrijk en wil dit onderwerp toegankelijk en concreet maken voor inwoners van Zaanstad. Daarom vindt er op 9 oktober de bijeenkomst Duurzaam wonen voor jou plaats. Locatie is de Stoomhal. Te vinden in de Rijstpellerij Pakhuis Hollandia, Pakhuisplein 44, in Wormer. De bijeenkomst is van 19.00 tot 22.00 uur.

Wat maakt een huis duurzaam? Wat gebeurt er als ik geen funderingsherstel laat uitvoeren? Wat houdt aardgasvrij wonen in? Vragen die veel mensen hebben en goed beantwoord kunnen worden. Directievoorzitter van Rabobank Zaanstreek Ariƫnne Kooter: "In 2030 moeten 750.000 woningen in Nederland aardgasvrij zijn en het gemiddeld energielabel verbeterd zijn van C naar A. Als Rabobank willen wij een leidende rol nemen in deze energietransitie en Zaankanters handvatten geven om hier concreet aan bij te dragen."

Sprekers

Greenhome, de organisatie helpt de woning te verduurzamen door inzicht te geven in maatregelen en mogelijke subsidies, gaat in op een aardgasvrije toekomst. Funderingsbedrijf De Coogh en de gemeente Zaanstad geven voorlicht over het funderingsprobleem in onze stad. Tot slot spreekt er een ervaringsdeskundige, een Zaankanter die zijn woning volledig heeft laten verduurzamen. Hij deelt met de aanwezigen hoe dat proces eruit zag, waar hij tegenaan liep en of hij het zou aanraden aan anderen. Een aantal financieel adviseurs kunnen helderheid geven over de financieringsmogelijkheden.

De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk. Aanmelden kan via rabobank.nl/zaanstreek