Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Bridgedrive voor Actie Kameroen

ASSENDELFT - Het Wapen van Assendelft houdt vrijdag 18 oktober een bridgedrive voor schoolgeld voor kansarme kinderen in Kameroen. Op deze drive gaat het goede doel en de gezelligheid samen.

Het is dan de vijftiende keer dat deze drive wordt georganiseerd. Margriet en Ton Kerssens zijn de mensen achter Actie Kameroen. Ze zijn al meer dan vijftien jaar bezig om kinderen in Kameroen in staat te stellen beter onderwijs te volgen in een goede omgeving. Het komt maar al te vaak voor dat kinderen geen scholing kunnen volgen omdat de ouders zijn overleden. Of omdat ze te arm zijn om het schoolgeld (vijftien euro per jaar) te betalen.

Buiten het betalen van schoolgeld heeft Actie Kameroen drie basisscholen laten renoveren waarop nu meer dan 1000 kinderen les krijgen. Om de grote toeloop van kinderen toch goed te kunnen huisvesten worden er nu gebouwd aan drie nieuwe leslokalen bij de St. Anthonyschool in Njinikom. Wie mee wil bridgen kan zich opgeven via 075 - 6873222 of per mail akerssens@chello.nl Het inschrijfgeld is € 7,50 per persoon.

Afbeelding