Filmavond Wormer 700 bij Stichting Historisch Oost-Knollendam

OOSTKNOLLENDAM - SHOK presenteert op woensdagavond 13 november, aanvang 20.00 uur voor haar donateurs in het Dorpshuis, Dorpsstraat 95 in Oostknollendam de film Wormer 700. Een film met historische beelden uit 1981 van de feestweek.

Het beeldmateriaal wat doorgaans op of in de kast bleek te liggen bij verschillende inwoners uit Wormer en Oost-Knollendam is bewerkt door Henk Renaud en Thijs Ris. Dit in samenwerking met het bestuur van Historisch Wormer. In 1980 was het precies 700 jaar geleden dat de inwoners van Wormer vrijgesteld werden van het betalen van tol. Als herinnering vierden men dit feest een week lang in 1981.

Zeskamp

Vele Wormers, maar ook veel Oostknollendammers namen deel aan dit feest en de zeskamp. In het organiserende comité waren ook inwoners uit Oost-Knollendam vertegenwoordigd zoals Rieneke Nieuwenhuizen-de Lijster, Dick Kleijn, Gre Waal-Daenen, Jan Groenhart en Piet Aafjes.

Echte film

SHOK wil de bezoeker laten meegenieten van de bewerkte beelden die tot een echte film zijn gemaakt. Compleet met ondersteunende muziek, ingesproken tekst en omgevingsgeluiden. Gezien de enorme belangstelling dienen OOK de donateurs zich te melden voor kaarten. Dit kan tot uiterlijk tot 1 november bij SHOK per mail: secretariaat@historisch-okd.nl of tel. 075-6426316. Entree SHOK donateurs is gratis. Overige belangstellenden € 2,- per kaart.