Afbeelding
Veilig internetbankieren... (Stockfoto)

Training digitale administratie

ZAANDAM - In De Bieb Zaandam begint eind oktober de gratis training Digitale ThuisAdministratie. De training is bedoeld voor mensen die weinig of geen ervaring hebben met het bijhouden van een digitale administratie.

Steeds meer instanties en bedrijven sturen hun rekeningen via de mail, betalen kan tegenwoordig via een app op de smartphone en ook online winkelen wordt steeds gewoner. Het bijhouden van al die uitgaven en betalingen kan echter lastig zijn. Met de training helpt De BiebAcademy iedereen die moeite heeft met het opzetten en op orde houden van een digitale administratie.

Veilig internetbankieren

In een kleine groep leren deelnemers de vaardigheden die nodig zijn om hun digitale thuisadministratie op een veilige manier te doen. Zo oefenen ze met het digitaal bewaren van hun administratie en krijgen ze instructie over veilig internetbankieren. Ook wordt er geoefend met online winkelen en online betalen.

Het is van belang dat deelnemers enige basiskennis hebben van Windows of van hun tablet/smartphone. Deelname is gratis, zowel voor leden als voor niet-leden. De training bestaat uit vijf bijeenkomsten plus een terugkomdag. Eerste bijeenkomst is woensdag 30 oktober van 13.30 tot 15.30 uur in De Bieb Zaandam (Westzijde 170a). Geïnteresseerden kunnen kijken en aanmelden op debieb.nl/thuisadministratie. Bellen met De BiebAcademy kan ook: 075 - 711 10 25.