Afbeelding
Master of Ceremony Rob van Elst. (Foto: TheBluesman.nl)

Europees bluesfestival in Zaantheater

ZAANSTAD – Bluesliefhebbers opgelet! Zaanstad wordt op 17 en 18 april 2020 het muzikale strijdtoneel voor de European Blues Challenge. Dit is een Europees songfestival met de blues als muzieksoort waar blues-acts uit 24 landen aan deelnemen. De wedstrijd beleeft volgend jaar de tiende editie. Het Zaantheater wordt het onderkomen voor de challenge waar internationale blues artiesten aan mee doen.

De organisatie is een samenspel van de Dutch Blues Foundation, de European Blues Union en de stichting Blues in Zaanstad (BiZ). Er wordt al jarenlang gewerkt aan de wedstrijd en het in Europees verband vieren van de jubileumeditie. Zo is bluesliefhebber en burgemeester van Wormerland Peter Tange voorzitter van de BiZ.

Presentator bekend

Het is inmiddels het hard gegaan met de organisatie. Inmiddels is bekend wie de algemene presentator (Master of Ceremony) is: Rob van Elst. De presentator viert dit jaar met zijn radiomakkers het vijftienjarig bestaan van zijn Bluesmoose Radio. Rob van Elst was al eens te zien en horen als presentator van een evenement van de Dutch Blues Foundation, Maar ook de Dutch Blues Challenge als de Dutch Blues Awards. Met zijn combinatie van vlotte en humorvolle spreekstijl en kennis van de bluesmuziek in binnen- en buitenland, vindt het publiek een aangename spreekstalmeester in Rob van Elst aldus de organisatie.

Inmiddels staat ook online het nodige in de steigers. Zo is de website online: www.ebc2020.nl en de Facebookpagina actief: https://www.facebook.com/bluesinzaanstad/ Ook de kaartverkoop is net gestart. Inmiddels is er al uit zestien Europese landen belangstelling getoond voor de kaarten. De link naar de online ticketshop is https://ebc2020.entranz.nl