Afbeelding
Dance Your Life! (Foto: Quentin Rademaker)

Dance Your Life zoekt Zaans danstalent

ZAANSTREEK - Rilles Fraay en Cagdas 'Caggie' Culum zijn de twee lokale dans-goeroes van Zaandam. Het duo wil als rolmodel jongeren motiveren het beste uit hun zelf te halen tijdens het geven van danslessen, workshops en begeleiden van diverse jongerenprojecten. Dance Your Life is de nieuwe dansproductie van het tweetal. Rilles en Caggie zijn inmiddels gestart met het scouten van jong danstalent uit de Zaanstreek.

In een decor van spectaculaire videovisuals worden jonge dansers uitgedaagd om hun dromen zichtbaar te maken. Dat wordt gedaan onder toeziend oog van Rilles en Caggie.

Documentaire

Rilles Fraay is als danser opgeleid bij een van de de beste dansscholen van Nederland; die van Lucia Marthas. Na zijn danscarrière is hij de filmwereld ingegaan. Begonnen als assistent van zijn oom RaymiSambo. Daarna heeft hij voor vele grote namen gefilmd zoals Murhtel Groenhart, Lucia Marthas, Jonna Fraser, Fresku, Eric Bibb, Choku Gym, Kwaku festival en Butcher babie.

Vorig jaar draaide op het Zaans Film Festival zijn documentaire Choku Gym. Dit ging over de succesvolle karateschool uit Poelenburg die al jaren prijswinnende karateka's aflevert.

TV-bekendheid

Rilles en Caggie kennen elkaar uit de tijd dat Rilles in zijn rol van jongerenbegeleider de oefenruimtes regelde voor de dansgroep waarin Caggie danst; Furious Flow. Ook is Caggie bekend van zijn deelname aan
So You Think You Can Dance. Het jaar hierop heeft hij bij dit programma gewerkt als choreograaf. Momenteel geeft Caggie les bij de Yuvat Performing Arts Studio in Zaandam. En werkt hij als professioneel
danser.

Uitdaging

Het Zaans Film Festival heeft Caggie en Rilles uitgedaagd een dansvoorstelling te maken voor, en door Zaanse jongeren en hun dromen over de toekomst. Bewegende videobeelden vormen het decor van de dans
performance. Ze moeten de kijker meenemen in de belevingswereld en dromen van jongeren.

Deelnemen

Ook meedoen aan Dance Your Life? Wie tussen de vijftien en eenentwintig jaar oud is én natuurlijk dansfan is kan een freestyle video insturen van maximaal één minuut naar info@fraaycreation.nl Of app via 06-36392006. In aanloop naar de eindperformance vinden een aantal workshops en repetities plaats bij Juvat Performing Arts Studio én op de speellocaties; het Hembrugterrein en de Verkadefabriek.

Preview

Op donderdag 21 november is er tijdens de opening van het festival op het Hembrugterrein een preview te zien. Op zaterdag 23 november zijn er drie eindvoorstellingen geprogrammeerd in de grote zaal van Fluxus in de Verkadefabriek. Deelname is gratis.

Samenwerking

Dance your Life is een samenwerkingsverband tussen FraayCreation, Cagdas 'Caggie' Gulum, Juvat Performing Arts Studio, Dave.Amsterdam Audiovisueel Expert, Quentin Rademaker Fotografie, L-Light Lichttechniek, JK Audiotechniek en Kidwesl Mediavormgeving.

Zaans Film Festival

Dance Your Life is gemaakt in opdracht gemaakt van het Zaans Film Festival. Voor meer info over speeldagen zie www.zaansfilmfestival.nl.