Van heinde en verre komen ridders, handelaren, ambachtslieden en muzikanten toegestroomd.
Van heinde en verre komen ridders, handelaren, ambachtslieden en muzikanten toegestroomd. (Foto: aangeleverd)

Ridderspektakel voor Hildes Verjaardag

CASTRICUM - Op zondag 20 oktober, van 11.00 tot 17.00 uur, viert Hilde haar verjaardag met een groots ridderspektakel in en om het archeologiemuseum in Castricum. Van heinde en ver komen ridders, handelaren, ambachtslieden en muzikanten toegestroomd.

Middeleeuwse markt en feest op het plein

Op het Westerplein zetten zij hun tenten op. Iedereen loopt in middeleeuws tenue. Meer dan 1—re-enactors zorgen voor voorstellingen, demonstraties en muziek. Binnen is de nieuwe tentoonstelling over verdwenen kastelen in Noord-Holland te bewonderen.

Het feest is opgebouwd rondom een groot middeleeuws riddertoernooi dat Willem van Brederode en zijn gemalin Hillegonda van Voorne voor Hilde organiseren. Acht ridders gaan de strijd met elkaar aan in een spectaculair voettoernooi. Onder toeziend oog van het publiek maken de ridders zich klaar voor het toernooi; ze kleden zich om en doen hun wapenrusting aan. Als hoogtepunt vechten ze in een echt toernooi. Bezoekers moedigen aan en kinderen verzamelen plaatjes van hun favoriete ridder. De ridders geven ook trainingen en workshops; klein en groot kan leren zwaard vechten als een ridder. Op de levendige markt tonen ambachtslieden hun vak.

Ook in de herfstvakantie is het nog feest. Er is een fantastisch kinderprogramma met onder andere een tweedaagse workshop 'film maken', broodjes bakken, cursus zwaard vechten en pony rijden. Er is zelfs een speelkasteel waarin je je verkleedt als ridder of jonkvrouw. De entree € 4,- voor volwassenen en kinderen). Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis. Voor meer informatie kijk op www.huisvanhilde.nl