Mirelle Draaijer van Ligthart Uitvaartzorg.
Mirelle Draaijer van Ligthart Uitvaartzorg. (Foto: aangeleverd)

Tienjarig jubileum Ligthart Uitvaartzorg

KROMMENIE - Ligthart Uitvaartzorg, Weiver 7 in Krommenie, bestaat vandaag tien jaar. Eigenaresse Mirelle Draaijer: "Tien jaar is nog jong, maar we zijn heel trots! Er is best veel veranderd sinds ik startte. Social media kwam verder op en duurzaamheid ging een grotere rol spelen. Daarnaast is een uitvaart op maat gebruikelijker geworden. Van een 'stille inbreng' tot een uitbundige viering van het leven van de overledene."

Tijdens een uitvaart in eigen familiekring ontmoette Mirelle destijds een gepassioneerde uitvaartbegeleidster, die dankzij haar aanpak veel meer weg had van een bevriende ceremoniemeester. Zij maakte de onderscheidende uitvaartondernemer in Mirelle wakker. "Zo´ kan het dus ook, zag ik. Na het volgen van de vakopleiding ben ik mijn eigen weg verder ingeslagen. Ik werk niet volgens een protocol, maar laat me inspireren door de nabestaanden en hun verhalen over de overledene. Door er onverdeeld te zijn voor hen, bouw je in die korte tijd de band op die nodig is om gezamenlijk de uitvaart te organiseren. Een die volledig aansluit bij wie de overledene bij leven was. Wij zijn van mening dat je je uitvaart, of die van je familielid of vriend, ze´lf zou moeten regisseren, zoals een bruiloft. Waarom zou je de invulling van zo'n belangrijke dag, waarop je als nabestaanden de laatste eer kunt bewijzen, uit handen geven? Daarom is onze taak een ondersteunende en sturende, waarbij de familie en haar wensen centraal staan."

Mirelle heeft een prachtig team gerealiseerd waarop ze blindelings kan vertrouwen: haar gastvrouwen, Monique en Kitty en zeer professionele leveranciers die vanuit hun hart en passie werken.

Meer weten op de website https://www.ligthartuitvaartzorg.nl/