Afbeelding
Oplevering van 15 duurzame woningen in Assendelft met Harry Platte (Parteon), Marjan Minnesma (Urgenda) en wethouder Mutluer. (Foto:aangeleverd)

Opgewekt Wonen in Assendelft

ASSENDELFT - Na drie woningen eind 2018 zijn recent de volgende vijftien duurzame woningen feestelijk opgeleverd in Assendelft. Wonen zonder gas en met een fors lagere energierekening: Het kan volgens Opgewekt Wonen en Parteon

Samen met Urgenda hebben ze de eerste stappen gezet die nu snellen zullen gaan want de volgende 37 woningen staan al in de planning. Op achttien Opgewekt Wonen/Parteon daken in Assendelft liggen inmiddels zonnepanelen, koken huurders op inductie en draaien in de tuinen warmtepompen. Dit noemen de organisatoren Opgewekt Wonen.

"Het is het resultaat van een mooie samenwerking met klimaatorganisatie Urgenda. Met de kennis en kunde van Urgenda hebben wij invulling kunnen geven aan Opgewekt Wonen en kan Parteon goed uitgerust de verduurzaming van woningen opschalen", aldus de belanghebbenden.

In 2020 moeten er 200 sociale huurwoningen in Assendelft gasloos en energiezuinig zijn zo luidt de ambitie. Hiermee wordt aangesloten op de doelstelling van de gemeente Zaanstad om slimmer om te gaan met grondstoffen en lokaal duurzame energie op te wekken. Snel verduurzamen lukt alleen met professionele partners.

Na de kickstart met Urgenda en Thuisbaas, gaan de de partijen nu verder verduurzamen met aannemers Gasservice Noord-Holland, Hemubo en M&O Techniek.

Afbeelding