Afbeelding
De Russische meesterpianiste Maria Prokofieva. (Foto: aangeleverd)

Klanken vanuit een Russische ziel

WESTZAAN – In 't Reghthuys, Kerkbuurt 35 in Westzaan wordt zaterdag 2 november een matineeconcert gehouden waarin de Russische ziel centraal staat dankzij medewerking van de Russische meesterpianiste Maria Prokofieva.

De muzikale opleiding van de in Minsk, Wit-Rusland, geboren pianiste begon al op vijfjarige leeftijd. Een jaar laten deed ze al haar eerste stage-ervaring op. Via een gespecialiseerde muziekschool, opgericht door het Wit-Russische Staatsconservatorium, voor hoogbegaafde kinderen haalde ze in 1999 haar Diploma of Piano Performance en begeleiding met onderscheiding. In 2004 behaalde Maria haar Bachelor of Arts diploma en Diploma van Piano Performance met onderscheiding in vier kwalificaties: concertartiest, begeleider, kamermuzieksolist, docent.

Allerzielen

Het concert op 2 november staat in het teken van Allerzielen. Gastheer en organisator Ronald Willemsen brengt een ode aan de mensen die van grote waarde voor ons waren. Daarom zal de bariton onder meer Litanei, Der Wanderer beide van Schubert, Bist du bei mir van Bach en Zhuravli zingen. Dit laatste Russische lied bezingt 'hoe de mensen op wiens schouder ik mag staan, kraanvogels zijn geworden. Waarbij ik vol dankbaarheid aan hun denk als ik omhoog kijk'. Kortom: klanken vanuit een Russische ziel.

Aanvang 15.00 uur. Meer info: www.ronaldwillemsen.nl en www.ronaldwillemsen.com

Afbeelding