Afbeelding
Twee jaar geelden werd ook de studio opgezocht voor hun deelname aan Voice Family. (Archieffoto: Dirk Karten)

'Sterre is enorm gegroeid door ervaringen'

(vervolg voorpagina)

ZAANSTREEK - Op 11 en 12 januari is de première in het Zaantheater. Daarna volgt een serie optredens in theaters door heel Nederland. "Er zijn drieëndertig voorstellingen gepland. Maar omdat jonge kinderen niet zolang mogen spelen, is er een dubbele kindercast. Daardoor staat Sterre zo'n zestien tot zeventien keer op het toneel", vertelt Jan. En dat is ook precies de plek waar zijn dochter zich helemaal thuis voelt. Het zingen en optreden zat er al vroeg in. Op vakantiefilmpjes schitterde Sterre al op zeer jonge leeftijd tijdens 'bonte avonden'. Waarbij haar prille meisjesstem zeker de laatste tijd sterk is gegroeid.

Vol aan de bak

Toch krijgt Sterre het niet cadeau. Na deze herfstvakantie is het nu om de twee weken in het weekend repeteren. Om daarna weer vol aan de bak te gaan de hele kerstvakantie. Natuurlijk is ze ook wel eens kapot, maar het geeft haar voor veel energie aldus vader Jan. "Onze dochter is druk bezig om haar droom om van het zingen en acteren haar werk te maken uit te laten komen. Door haar deelname aan grote producties en als groep – maar zonder ons als ouders - in een bus door het land te trekken, wordt ze ook snel volwassen. In een half jaar tijd was ze een ander kind geworden. Door die ervaring is ze enorm gegroeid", zegt Jan vol waardering.

Om lachend toe te voegen. "Ja, ook in streberigheid! Ik mag wel oppassen. Straks is het de vader die in de voetsporen van zijn dochter gaat optreden."