Afbeelding
Lokale 'duurzame' pionier Burret Olde en zijn partner Mirjam Sloots kochten een Zaans huis waar ook funderingsherstel moest plaatsvinden. DE woning werd voor 60.000 euro verduurzaamd.(Foto: Dirk Karten)

Roadshow Van Het Gas Af

ZAANDAM - Op initiatief van D66 Noord-Holland wordt er op woensdag 20 november een Roadshow gehouden over de energietransitie.

"We moeten van het gas af, maar hoe dan? Wat moeten we nu al doen? Wat kan nog even wachten? Wat gaat het allemaal kosten? Wat levert het op?"vragen die leven als je het hebt over de energietransiatie

D66 gaat op deze vragen antwoord proberen te geven in de Roadshow Van Het Gas Af. De partij gaat de komende maanden de gemeenten van Noord-Holland langs met het eerlijke verhaal, gebaseerd op de laatste inzichten, met experts van binnen maar vooral ook van buiten de partij. In elke gemeente wordt de nadruk gelegd op wat er lokaal al gebeurt of nog moet gaan gebeuren. Waar kun je subsidie krijgen, wat zijn mooie voorbeelden uit de praktijk, wat zijn de kansen in je eigen gemeente?

De eerste bijeenkomst is in Zaanstad en wel op op woensdag 20 november in Het Element, Zilverschoonplein 18, Zaandam (Kogerveld), aanvang 20.00 uur, inloop 19.30. Sprekers zijn onder andere: Sanna Munnikendam, wethouder Energietransitie en Circulaire Economie, Ulla Eurich, SDK, Jurrien Baretta, directeur energieplatform WeSpark en Burret Olde, lokale pionier verduurzaming (zie Zaans Stadsblad 6 november).

Aanmelden kan bij raadslid Flip Hoedemaeker via een mail naar: p.hoedemaeker@raadzaanstad.nl