Brugklasser Dune Rijk heeft het naar haar zin op het Kennemer College..
Brugklasser Dune Rijk heeft het naar haar zin op het Kennemer College.. (Foto: aangeleverd)

Kennemer College Mavo: 'Een fantastische school!'

REGIO - Dune Rijk, bijna 13, kwam van basisschool de Bethel met een mavo-havo advies. Tijdens de open dag op het Kennemer College mavo viel bij haar het kwartje: hier wil ik naar school. De eerste indrukken waren direct positief: "Groot maar lekker overzichtelijk, werken met boeken en eigen laptop (fijn om dingen snel op te zoeken en snel na te kijken) en goeie sfeer."

Tijdens de introductie voor de brugklas, waaronder het kamp naar Ameland, leerde Dune haar klasgenoten goed kennen en ze voelde zich direct thuis bij een groepje vriendinnen.

"Er zijn wel een hoop verschillen, hoor, met de basisschool: meer boeken, meer huiswerk, meerdere vakken op een dag, geen vaste tijden waarop je uit bent en je speelt niet meer buiten. Je bent nu gewoon met z'n allen aan het chillen in de aula!", zegt ze lachend. Dune heeft, als iedereen, een eigen coach. Ze vindt een goede klik met de coach belangrijk: "Het is fijn om schooldingen met hem te bespreken. Ook persoonlijke dingetjes, hoor!"

Dunes beste vakken zijn Frans en bevo. Het bevo-lokaal vindt ze erg plezierig en ze haalt veel inspiratie uit de werkstukken die er te zien zijn. Ze zal ook zeker beide vakken gaan kiezen aan het eind van klas 1, want dan is het eerste keuzemoment. Engels vindt ze het moeilijkste, maar ja, dat is verplicht.

Dune houdt van regelmaat en zorgt ervoor dat ze haar werk afheeft. Op haar deur thuis hangt een briefje met de planning, en ze bespreekt haar leerdoelen met haar coach. "In de dagstart en dagsluit plan ik voor de hele week", zegt Dune. "In Itslearning werk ik met mijn digitale agenda; dat vind ik prettiger dan met de papieren agenda. Ik kan alle vakken digitaal openen en snel zien of er de docenten nog iets gestuurd hebben. Het werkt prima voor mij, ik vind het heel fijn."

Dune vindt het Kennemer College mavo "gewoon een fantastische school" en ze zou iedereen willen aanraden om hier naar toe te komen. Ze heeft nog een tip voor groep 8-ers: "Ga vooral naar veel open dagen en maak je eigen keuze! Oh, ja en vergeet niet om de leraren hier bij de achternaam te noemen…"