Afbeelding
Smikkelen en smullen van de kookkunsten van Nuriye Yoldas.(Foto: aangeleverd)

Nur komt koken bij De Fabriek

ZAANDAM - Nuriye Yoldas kookt met passie de traditionele recepten die haar moeder haar nagelaten heeft. Op zaterdag 23 november kookt Nur bij café De Fabriek en staat er een buffet klaar met ruim tien Turkse gerechten.

Met haar innemende persoonlijkheid neemt Nuriye de gasten die avond mee in de geheimen van de authentieke Turkse keuken. Vlees, vis, vegetarisch of veganistisch, warme en koude gerechten, voor ieder is er wat wils. Alle gerechten worden geserveerd op prachtige aardewerken schalen en Nuriye is er zelf bij om te serveren en licht de gerechten toe.

Wanneer in 2017 haar moeder overlijdt, zoekt Nuriye manier om haar familie bij elkaar te houden. Ze besluit om de recepten van haar moeder te gebruiken om etentjes te organiseren voor familie en vrienden. Voor ze het weet kookt Nuriye niet alleen voor haar eigen vriendenkring, maar ook voor vrienden van bekenden van vrienden. Iedereen is lovend en dat doet Nuriye besluiten om haar carrière in het bankwezen voorgoed achter zich te laten. Nur Culinair wordt geboren. Evenals vorig jaar kookt Nuriye tijdens het Zaans Film Festival bij café De Fabriek.

De avond begint met het overheerlijke buffet om 17.45 uur. Daarna kunnen gasten aansluitend naar de film bij filmtheater De Fabriek. De politiek actuele film Aus dem Nichts draait evenals het ontroerende Turkse plattelandsdrama A Tale of Three Sisters. Als derde film draait de prijswinnende, tragi-komische thriller Parasite. Na de films wacht gasten een hapje en drankje en een optreden van het internationaal bekende Mehmet Polat Trio. Nur komt Koken maakt onderdeel uit van het Zaans Film Festival. Reserveren kan voor de avond met eten, film en livemuziek via www.zaansfilmfestival.nl. De films zijn ook afzonderlijk te boeken.

Afbeelding