Afbeelding
Vreemde figuren in de speelgoedwinkel...(Foto: aangeleverd)

Vreemde snuiters bij Sintintocht Wormerveer

WORMERVEER - Even was er de vrees dat de aankomst van Sinterklaas in Nederland een probleem zou kunnen opleveren. Dit jaar verkoos de Goedheiligman namelijk de Stoomtrein boven de Stoomboot. Inmiddels weten we dat die 'operatie' in Apeldoorn volledig geslaagd is en dat Sinterklaas veilig is aangekomen

Zaterdag 23 november is de dag dat Sint aan zal komen in Wormerveer. De Sint heeft via zijn Hoofdpiet ter geruststelling laten weten dat hij over water (de Zaan) op zal stomen naar Wormerveer. De Hoofdpiet schrijft dat alles tot nu toe gelukkig goed is gegaan. "We verwachten dit jaar ook geen problemen met de intocht in Wormerveer".

Wat de Hoofd Piet niet weet is dat er op dat moment iets vreemds aan de hand is in het grote speelgoedmagazijn. Een van de Pakjes Pieten stond achter een karretje vol met speelgoed. Ineens hoorde hij twee voor hem vreemde stemmen. Snel keek hij over de stapel speelgoed heen en zag heel vreemde snuiters. Dat duo stond te kijken naar het speelgoed. Het leken wel Pieten maar dan toch anders. De mannen hadden blauwe cape om en blauwe laarzen aan. Zo blauw als de lucht. Plus dat ze alle twee een paars masker droegen.

Pakjes Piet werd daar een beetje zenuwachtig van. Want wat moest hij doen? 'Als je een maskers op heb dan heb je toch iets te verbergen? Zouden het speelgoed dieven zijn? Gemaskerde mensen komen echt geen speelgoed brengen' zo bedacht hij zich. Helaas had hij zijn mobieltje niet meegenomen. Nu kon hij de Hoofd Piet niet bellen. Piet dacht na. Opeens is het Cadeautjes Piet die verder op staat dat het tijd wordt om de meisjescadeaus in te pakken. 'Ik kan de Barby met het paard nergens vinden. Zijn die op?' De twee gemaskerde mannen schrikken en steken hun hand in de lucht en roepen iets dat lijkt op 'Power kracht' en weg zijn ze.

Wat een opluchting!! Pakjes Piet vertelt aan de andere Pieten wat er gebeurd is. Snel kijken alles na of er niets verdwenen is. Dat blijkt niet zo te zijn. Of het toeval is weet niemand, maar een dag later is er bij de speelgoedzaak op de Zaanweg ook zo iets vreemds aan de hand. Medewerkster Karin heeft ook deze twee vreemd uitziende mannen met maskers op in de winkel gezien. Tot zover het toch wel verontrustende nieuwsbericht.

Hoe dit afloopt zien jullie bij de intocht in Wormerveer zaterdag 23 november om 14.00 uur op de hoek Zaanweg /Marktstraat bij de Jonge Prins. Zie ook www:sinterklaaswormerveer.nl facebook: Sinterklaas Wormerveer

Afbeelding
Afbeelding