Henny Huisman still going strong op tv.
Henny Huisman still going strong op tv. (Foto: aangeleverd)

Tv-icoon Henny Huisman duikt in de wereld van feestend Nederland

Henny Huisman duikt in feestwereld

ZAANSTREEK - Zo'n veertig jaar geleden stapte Henny Huisman vrijwel dagelijks op de redactie van het Zaanse weekblad Week in Week uit binnen met een nieuw idee. Want de inmiddels ex-Zaankanter moest en zou een bekende Nederlander worden. Nou, dat is gelukt. En de tv-coryfee komt weer terug op de buis na een glorieuze carrière.

In 2020 is hij de presentator van het nieuw SBS6-programma Waar is dat feestje? Henny Huisman stapt in de voetsporen van 'gaat het weer een beetje, meneer Dröge?' - oftewel Gert-Jan Dröge die het programma Glamourland maakte over feestend Nederland.

Henny gaat echter verder dan de high society. Hij bezoekt een party van de Quote 500, wilde schuurfeesten op het platteland, exclusieve High Society Parties of een over de top Glamour Bingo show. Nederlanders houden wel van een feestje. Voor veel van die feestjes krijgen de meeste mensen geen uitnodiging, maar niemand minder dan Henny Huisman is er wél. In De door de wol geverfde presentator verbaast zich over alle gekkigheid en buitenissigheden die op deze bijzondere feestjes plaatsvinden: van gabbers die zich nog één keer in glimmende trainingspakken hijsen en kaal scheren tot peperdure rivierkreeftbonbons op een fancy fuif.
Marco Louwerens, Directeur Televisie: "Hoe leuk is het dat we een programma met, de toch legendarische, Henny Huisman gaan maken? Wij denken dat hij met zijn ontwapenende manier van doen en droge humor, de juiste man is voor dit programma. We gaan kijken hoe Nederland feestviert, maar dan wel door de ogen van Henny zelf, als ongenode maar zeer welkome gast."
De opnames van Waar is dat feestje? zijn gestart en het programma wordt uitgezonden in 2020 op SBS6.