De Christmas Fair is prachtig!
De Christmas Fair is prachtig! (Foto: PR)

Castle Christmas Fair: ruim 150 kramen

VELSEN-ZUID - Volgende week is het zover. Op de historische locatie Buitenplaats Beeckestijn Rijksweg 134 te Velsen-Zuid, wordt van 28 november tot en met 1 december dé kerst & lifestyle fair van Noord-Holland gehouden: de Castle Christmas Fair.

Na vier succesvolle edities in Slot Assumburg te Heemskerk, wordt nu de lustrumeditie gehouden bij Buitenplaats Beeckestijn, Velsen-Zuid. Ook dit jaar wordt er uitgepakt met vele stands, inspirerende workshops, sfeervolle (big)bands en koren. Dagelijks om 11.00 uur verwelkomd de Kerstman bezoekers. Er vinden de dag verschillende live optredens plaats, waaronder de Tata Steel Big Band en Voice of Holland kandidaat Bart Brandjes.

Ambachten

Bij betreden van de kerstmarkt voelt de bezoeker gelijk de gezellige sfeer door de verschillende ambachten. Een bekend vissersbedrijf uit IJmuiden zal rookt verse paling en andere vissoorten. In een ambachtelijke houtoven wordt oerbrood gebakken door Brandhof Bijzonder Brood. Ook zijn er bijzondere theeën en vers gebrande lokale koffie, maar ook van wereldmerken als Lavazza.

Kerstshoppen

Er zijn ruim 150 stands waar de bezoeker inspiratie op kan doen voor de feestdagen. In het hoofdhuis zijn uiteenlopende exposanten met onder andere handgeblazen kerstballen, sieraden, kunst en antieke curiosa aan. Achter het hoofdhuis staan fraaie pagodetenten, overdekte kramen, marktplaatsen en hippe foodtrucks. Ook is er een horecaplein met podium gecreëerd. Naast typische kerstproducten, zoals kerstengelen en antieke kerstversiering, zijn er uiteenlopende producten op het gebied van lifestyle, mode en wonen. Zowel in het Koetshuis als Brasserie Beeckestijn zijn er winterse lekkernijen zoals snert, stamppot of koffie met appeltaart. Geheel in stijl wordt de bezoeker ontvangen door het Motoren Museum met een antieke Volvo en authentieke stoommachine. Speckled Sheep is er dit jaar ook bij met hun Welsh Hill Speckled Face schapen.

Openingstijden zijn: donderdag 28 november 11.00 tot 22.00 uur, vrijdag 29 november van 11.00 tot 22.00, zaterdag 30 november van 11.00 tot 22.00 uur en zondag 1 december van 11.00 tot 18.00 uur.

Voor het entertainmentprogramma, plattegrond en tickets, zie www.castlechristmasfair.nl