Afbeelding
Foodblogger Mischa Faverey aan de montagetafel: "Je mag me wakker maken voor gamba's. En rijst met bruine bonen." (Foto: Dirk Karten)

'Ik bakte sla in de wok'

ZAANDAM – Hij moet lang nadenken over een antwoord op de vraag 'wat zou je zelf nooit eten?' "Ik heb geen limiet. Eet net zo makkelijk krekels en meelwormen. Wacht, ja. Je moet me geen gekookte kippenvel voorzetten. Al sla ik de knapperig gefrituurde variant niet af." De Zaanse foodblogger Mischa Faverey heeft inmiddels het 350ste recept online gezet.

Noem hem geen influencer of beroepsblogger. Want het is allemaal hobbyisme benadrukt de Zaandammer. Hij verdient er geen stuiver mee. Wel neemt hij de kijkers graag mee op culinaire rondreis in zijn blogs Makkelijk Koken met een Twist. Wekelijks te zien op ZaanTV. En zijn eigen foodblog www.makkelijkkoken.blogspot.com en bijbehorend YouTube kanaal.

Als vijfjarige rijst koken

"Ik was vijf jaar toen ik mijn eerste gerecht klaarmaakte: een pannetje rijst. Gekookt bij oma in Suriname op een klein kolenstoofje. De interesse in koken werd pas goed gewekt door mijn oom Robert. Als hij thuiskwam, wilde hij vaak wat eten. Maar een simpel eitje werd dan op smaak gebracht met een teentje knoflook, er werd pindasaus gemaakt. Een gerecht, hoe simpel ook, werd door hem altijd extra lekker gemaakt", herinnert de nu zestigjarige Mischa.

(vervolg op pagina 3)

Afbeelding