Nieuws uit B&W Zaanstad

ZAANSTAD - In verband met een goed gevulde B&W agenda keert Nieuws uit B&W (voorlopig) eenmalig terug, laat de afdeling Voorlichting van de gemeente weten. Nieuws uit B&W bevat een selectie van de collegebesluiten die gevolgen hebben voor inwoners en/of ondernemers van Zaanstad, of een verandering van beleid met zich meebrengen. De achterliggende stukken worden in de loop van deze week gepubliceerd op het raadsinformatiesysteem.

Nieuwe straatnamen

Het college heeft ingestemd met twee nieuwe straatnamen. Negentien nieuwe woningen vlakbij de Kalverringdijk 40B in Zaandam komen aan de nieuwe straten De Jonge Prins en De Jonge Prinses. Beide namen verwijzen naar de molens die op deze locatie hebben gestaan. De Jonge prins werd in 1670 gebouwd en stond er tot 1888. De molen werd toen gesloopt. De schuur bleef tot 2000 staan. De Jonge Prinses werd onder de naam Prinses rond 1686 gebouwd. Nadat de molen in 1868 door brand werd vernietigd, werd molen de Phenix op dezelfde plek opgericht onder de nieuwe naam de Jonge Prinses. In 1934 werd de molen onttakeld. De indeling van de straten Dansschool in Assendelft, Cornelis G. Dekkerstraat in Westzaan en Schoolven in Zaandam wordt gewijzigd vanwege bouwplannen.

Gemeente en horeca maken samen visie

De gemeente gaat met horecaondernemers aan de slag om een horecavisie te maken. Op maandag 25 november is een workshopbijeenkomst in hotel Best Western Zaan Inn in Zaandam.
Van 9.30 tot 12.00 uur wordt gekeken naar de huidige horecasituatie in Zaanstad. Horecaondernemers kunnen vertellen wat beter of anders kan op onderwerpen als regelgeving, communicatie, gezondheid en duurzaamheid. Aanmelden kan via w.koops@zaanstad.nl. Naast het opstellen van een horecavisie kunnen ondernemers ook hun mening geven over de horeca in Zaanstad. Deze enquête van de Koninklijke Horeca Nederland staat los van de horecavisie.

Portefeuilleverdeling college

Het college heeft de portefeuilleverdeling formeel vastgesteld en de raad hier per brief over geïnformeerd. De portefeuilleverdeling sluit aan bij de portefeuilleverdeling die eerder door de coalitiepartijen naar buiten is gebracht. In de raadsinformatiebrief zijn de verbonden partijen ook opgenomen, waarvoor collegeleden benoemd of voorgedragen worden. Ook is de portefeuilleverdeling is gemaakt. Waarbij nieuwkomers Hans Krieger onder meer tot Locoburgemeester is benoemd en Wessel Breunesse in zijn takenpakket Ruimtelijke Ontwikkeling heeft (inclusief bestemmingsplannen en vergunningen en de Omgevingsvisie en implementatie van de Omgevingswet.