Van links naar rechts: Joost van Duijn (afdelingsleider), Sandra Campos (directeur), Mia de Graaf (afdelingsleider).
Van links naar rechts: Joost van Duijn (afdelingsleider), Sandra Campos (directeur), Mia de Graaf (afdelingsleider). (Foto: aangeleverd)

Het Zuiderzee College is gezond

ZAANDAM - Het Zuiderzee College heeft voor de tweede keer het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat het Zuiderzee College zien dat het voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. De medewerkers van het Zuiderzee College zijn trots op dit behaalde resultaat!

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt men op het Zuiderzee College voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het themacertificaat welbevinden. Hiervoor worden onder andere de volgende activiteiten ingezet: het coachingsprogramma peer2peer, inzet van positief schoolklimaat, opleiden en begeleiden van studerende en startende docenten en een goede ondersteuningsstructuur voor leerlingen.

Directeur Sandra Campos is trots op het behaalde resultaat "Het Gezonde School hangt al twee jaar op onze gevel. Nu hebben we er een tweede certificaat bij voor het welbevinden van iedereen op onze school waar we gezamenlijke hard aan werken elke dag!"

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.