Ondernemers in strijd tegen eenzaamheid

ZAANDAM - In mei 2019 is de Zaanse coalitie Eén tegen Eenzaamheid gestart. Het initiatief slaat aan! Zo'n 100 organisaties hebben zich inmiddels aangemeld en overal in Zaanstad ontstaan mooie ontmoetingen. Het is een onderwerp dat onze aandacht verdient, 41% van de Zaankanters voelt zich eenzaam. Op woensdag 27 november is er een nieuwe bijeenkomst voor de huidige coalitie en voor iedereen die geïnteresseerd is om ook iets met het thema te doen. Vooral is er op deze dag speciale aandacht voor ondernemers in Zaanstad.

Wethouder Songül Mutluer: "We nodigen ook de ondernemers in Zaanstad uit om zich aan te sluiten bij de coalitie. Het succes van de strijd tegen eenzaamheid zit hem in oprechte betrokkenheid en het persoonlijk contact aangaan, de verbinding willen maken. Eigenschappen die bij ondernemers in het DNA zit. Binnen de eigen bedrijfsvoering kunnen zij op een concrete en actieve wijze eenzaamheid te bestrijden."

Eén van de sprekers tijdens de bijeenkomst is Angelique Finkers, directrice van het Zaantheater. Zij zal vertellen over onder andere de Samen Uit Salon, een mooi initiatief om mensen samen te brengen. Ook Gudu Kemper van Since74 komt aan het woord en ook Efendi Koseoglu van zalencentrum De Tulp over sociaal ondernemerschap. Marianne van den Anker van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is dagvoorzitter tijdens de bijeenkomst.

Programma

16.30 – 18.00: Middagprogramma voor de huidige coalitie

18.00 – 19.00: Diner voor de huidige coalitie en ondernemers

19.00 – 20.30: Avondprogramma voor ondernemers