Plannen woningen Kogerveldwijk

ZAANSTAD - Het college wil dat het bedrijventerrein Hofwijk Noord de komende jaren verandert in een fijne en levendige stadswijk. Een wijk met 750 woningen voor mensen met verschillende inkomens, groen in de openbare ruimte en toegankelijkheid van de Zaan. De eerste stap die moet worden gezet is het vaststellen van een aantal belangrijke uitgangspunten. Het college heeft deze aan de gemeenteraad voorgelegd.

"We staan aan de vooravond van een grote en belangrijke ontwikkeling in de Hofwijk", zegt wethouder MAAK. Zaanstad Hans Krieger. "De sanering van het Kan-terrein en de transformatie van dit gedateerde bedrijventerrein is iets dat we al langer willen. Er liggen hier geweldige kansen om een mooie woon-werkbuurt te bouwen die van toegevoegde waarde is voor de hele wijk. Dit plan past bij de ambitie die de raad eerder al vaststelde met het toekomstperspectief 2040 voor de Kogerveldwijk".

Als de gemeenteraad akkoord gaat kan daarna met de grondeigenaar van het Kan-terrein een Anterieure Overeenkomst worden gesloten. Als alles doorgaat, betekent het een flinke verandering voor de wijk.