Voorbeelden van fraai metselwerk van specialist Sjoerd de Boer.
Voorbeelden van fraai metselwerk van specialist Sjoerd de Boer. (Foto: aangeleverd)

Sjoerd de Boer: 'Metselen is echt precisiewerk'

WESTZAAN – Los van de frisse aanblik schiet de waarde van een woning omhoog als er nieuwe voegen in zijn gezet. En bij de najaarsstormen is er geen kans op om/kapotwaaien van de schutting als metselaar Sjoerd de Boer een solide stenen muur heeft geplaatst. Wat de specialist in metselwerk, voegwerk en timmerwerk maakt, staat voor vele jaren als het spreekwoordelijke huis.

De ondernemer begon maart 2017 zijn zaak De Boer Metsel & Timmerwerk, te vinden aan de Roerdompstraat 15 in Westzaan. "Ik was toe aan een nieuwe uitdaging", vertelt Sjoerd. Dat pakte goed uit want hij verloor zijn hart aan het edele ambacht metselaar. "Je kunt me 's nachts wakker maken om een mooie muur te metselen", lacht Sjoerd. "Ik vind het leuk als mensen achteraf blij zijn met wat ik heb gemaakt. Metselen is echt precisiewerk."

Flexibele inzetbaarheid

De ondernemer laat foto's zien van een van zijn dankbaarste klussen: het metselen van een sierschouw. Een schitterende, op maat gemaakte schouw met slimme opbergruimtes voor het hout. (die voor de gelegenheid even, zoals de foto laat zien, was gevuld met een kratje bier…) "Deze klus vond ik erg bijzonder om te doen. Het leuke aan mijn vak is ook dat ik te maken heb met een brede doelgroep. Van jong tot ouder weet mij te vinden. Andere pluspunten van mijn dienstverlening is een directe en flexibele inzetbaarheid."

Metselaar zijn betekent voor Sjoerd wel vroeg uit de veren. Want om 6.00 uur begint de werkdag en het metselen en specie draaien. De Westzaner houdt daarbij open oog voor trends en ontwikkelingen. "Zo zijn pointerwerkzaamheden op dit moment in. Deze manier van voegen doorstrijken vergemakkelijkt het werk en zorgt voor een beter eindresultaat. Metselvoegen doorstrijken (pointeren) komt steeds vaker voor in vergelijking met traditioneel voegen."
Drukste periode van het jaar is voor Sjoerd de Boer voornamelijk de zomermaanden. "Maar er is het hele jaar door werk te doen. Pronkstukje van mijn zaak is in feite simpel: het leveren van goed werk. Mijn bedrijf groeit ook daardoor. Ik heb dan ook vertrouwen in de toekomst.
Meer weten over de dienstverlening van Sjoerd de Boer in metselwerk, voegwerk en timmerwerk? Bel dan 06 – 4282 6303.