Afbeelding
Het Van Swieten Society-ensemble. (Foto: aangeleverd)

Concerten bij kaarslicht in Jisper kerk

JISP - Concerten bij Kaarslicht zet op zaterdag 21 december de muziek van de multi-getalenteerde musicus Clara Schumann centraal tijdens een concert van het Van Swieten Society-ensemble in de Jisper kerk, Dorpsstraat 46.

Clara Schumann werd tweehonderd jaar geleden geboren. De reden voor de Van Swieten Society om een programma te wijden aan deze unieke vrouw is divers. Ze was een wonderkind, concertpianiste, echtgenote en steun en toeverlaat van Robert Schumann. Maar ook uitgeefster van composities, kostwinner van een gezin met zeven kinderen, voornaamste promotor van het werk van Johannes Brahms, pianodocente en bovenal componiste. Clara leidende musici in negentiende-eeuw Robert's Liederen voor Clara behoren tot zijn mooiste werken en Clara's composities ontstegen onder Robert's invloed het alledaagse. Na Robert's aftakeling en vroegtijdige dood werd Clara de beroemdste pianiste van haar generatie. De liedkunst was in die tijd veelal een praktijk in huiskamers en salons. Mensen ontmoetten elkaar, legden een kaartje, lazen elkaar voor en luisterden naar muziek. De beste musici ter wereld bezochten de muzikale salons van Clara. Omdat we er zelf helaas niet bij konden zijn, brengt de Van Swieten Society zo'n soirée tot leven in de sfeervolle Jisper kerk. De leden van het ensemble behoren tot de internationale top van het muziekleven.

Een kaart kost € 18. Koffie & thee en in de pauze een goed glas wijn of fris zijn inbegrepen. Reserveren kan via reserveren@concertjisp.nl Deuren open 19.30 uur, aanvang 20.15 uur. Zie verder www.concertjisp.nl Facebook: @concertjisp

Afbeelding
Afbeelding