Afbeelding
Shantykoor Zilt. (Foto: Archief Zilt)

Kerstfeest op zee met Shantykoor Zilt

WORMERVEER - Shantykoor Zilt viert op 14 december Kerst op Zee in de Wormerveerse Vermaning. Dit wordt gedaan met medewerking van De Morgenstercantorij en Zij van Zilt. En met de bezoekers!

Na de pauze en de Glühwein zingen zangers en luisteraars gezamenlijk de Kerst tegemoet. Ineke Mulder dirigeert en Ton Schoen zit achter de piano in de Vermaning, aan de Zaanweg 57, in Wormerveer.

Repertoire

De Morgenstercantorij, onder leiding van Corry van Gorp, begeleidt al vele jaren de Protestantse Gemeente in Wormerveer, de kerk aan het Noordeinde in Wormerveer. Het koor heeft veel werk van vooraanstaande componisten/tekstdichters op het repertoire staan. Zoals de prachtige liederen van de Nederlandse liedschrijver Huub Oosterhuis. Oosterhuis heeft tientallen publicaties op zijn naam, waaronder de bundels van gedichten en overwegingen Zien soms even en Bid om vrede, die vele malen herdrukt zijn. Er bestaan vertalingen in het Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans, maar ook in het Fins en het Pools.

Zij van Zilt bestaat uit de partners van de Zilte mannen. Het zijn allemaal vrouwen en zij komen eenmaal per jaar bijeen om onder leiding van Carry van der Gulik voor deze avond een aantal liederen in te studeren.

Shantykoor Zilt heeft in de afgelopen jaren een groot repertoire opgebouwd van maritieme liederen en brengt die onder de noemer 'Zilt en de Groote Zeilvaart' op vele podia en festivals ten gehore. En altijd a capella. Zij willen hiermee de maritieme zangtraditie in ere houden, een traditie die ooit begon toen de enige bagage die de zeeman meebracht zijn 'bullenzak' was … en zijn stem. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur.