Het licht van Bethlehem komt naar Wormerveer.
Het licht van Bethlehem komt naar Wormerveer. (Stockfoto)

Candlelightdienst met Licht van Bethlehem

WORMERVEER - De Vrije Evangelische Gemeente, Hennepad 2 te Wormerveer houdt 15 december een Candlelightdienst waarin het Licht van Bethlehem zal worden ontstoken.

Vanuit de geboortekerk van Jezus in Bethlehem komt het licht via Wenen naar Nederland en scoutinggroepen zullen het licht in Nederland verspreiden. Op 15 december 's middags wordt het licht vanuit Katwoude gehaald en zal tijdens de Candlelightdienst worden binnengebracht.

"Licht als teken van hoop. Al is het maar een klein symbolisch lichtje. Het thema past daar helemaal bij: Ik zoek…..?? Hopelijk kunnen we tijdens de viering op deze vraag een antwoord geven", aldus de organisatie.

Bezoekers zullen letterlijk binnenstappen in het kerstverhaal en zich kunnen spiegelen aan de gevoelens van die mensen die daar toen bij waren. Waarbij de vraag ter tafel komt: herkennen wij onszelf nog in dat aloude verhaal? Er is muziek van Dub de Vries op het orgel, Yta van der Zwaag (hobo) en Wouter Feenstra (saxofoon). De dienst begint om 19.00 uur. Om 18.45 uur is er advents muziek.