Afbeelding
Trouwen in de winter en toch warm blijven: het is best mogelijk. (Foto: Danielle Gehler)

Trouwen in de winter: ijskoud de mooiste!

Traditiegetrouw is de zomer dé tijd om elkaar het jawoord te geven. Tegelijkertijd kan de winter ook een prima moment zijn om de ringen aan elkaars vingers te schuiven. Een winterbruiloft is namelijk net even anders. Wat dacht je van trouwen rond een witte kerst? Dat laatste hebben we natuurlijk niet in de hand, maar veel wel.

Uiteraard moet je met een winterbruiloft rekening houden met de weersomstandigheden. De temperatuur ligt overdag vaak rond de vijf graden. Dus is het van belang een heerlijk warme en veelzijdige trouwlocatie te zoeken. Een waarbij je bijvoorbeeld de fotoshoot in de tuin kunt maken waardoor je even snel tussentijds kunt opwarmen. Let wel op: in de winter is er minder lang daglicht. Voor een mooie shoot is er rond het middaguur het beste licht.

Lange mouwen

Warme kleding en trouwen in een sierlijke jurk lijken niet echt samen te gaan. Toch zijn er genoeg manieren om lekker warm te blijven. Een trouwjurk met lange mouwen van kant of zijde is een optie. Veel winterbruiden kiezen dan ook een bolero of kort jasje of vest dat bij de trouwjurk aansluit. Of wat denk je van een stoer leren 'just married' leren jack zoals Kim Kardashian droeg? Oké, misschien wil je niet zo stoer voor het altaar staan, maar het is een keuze in stijl. Nog een tip: handschoenen. Mooie lange handschoenen die aansluiten bij de jurk zijn niet alleen superchique, maar houden tegelijkertijd de handen lekker warm.

De winter is ook een mooi jaargetijde om superromantisch te trouwen in een arrenslee. Daarmee maak je ongekend origineel de sier. Samen knus onder een warm dekentje het korte stukje van bijvoorbeeld kerk of gemeentehuis naar feestlocatie overbruggen. En anders is de trouwauto natuurlijk een prima (warme) optie. Let wel op als je kiest voor een oldtimer. De verwarming was in die tijd niet echt optimaal.

Erwtensoep, Glühwein en warme chocolademelk horen bij de winter. Eerstgenoemde is geen aanrader voor het trouwdiner, maar om de gasten culinair te verwennen zou je kunnen kiezen voor een mooie gerechten die wild bevatten. Zoals hertenbiefstuk of everzwijnzwijn. En natuurlijk als dessert warme appeltaart met ijs!

Een mooie tafelsetting op de trouwdag is een must.