Gun de kerstboom een tweede leven.
Gun de kerstboom een tweede leven. (Stockfoto)

Aanleg kerstbomenbos in Zaandam

ZAANDAM - Op 9 januari planten wijkbewoners, samen met medewerkers van Pennemes en de gemeente Zaanstad een echt kerstbomenbos in de groenstrook naast het Pennemes in Zaandam. De opzet is een gezellig en verbindend plantfeest met muziek en drankjes om de gravende vrijwilligers aan te moedigen.

Wie een kerstboom (uiteraard met kluit) doneert, mag zelf mee planten aan de Joachim Kleinsorgstraat, naast de fietsenstalling van Pennemes. Aanmelden kan via de receptie van Pennemes. Graven hóeft niet, er zijn vrijwilligers die dit willen doen. Deze actie wordt samen met de bewoners van Pennemes van 15.00 tot 16.30 uur er tevens een leuke nieuwjaarsborrel van gemaakt. De eerste boom gaat om 15.00 uur de grond in. Er zijn borrelhapjes en drankjes. En live muziek van de Golden Pennies en accordeonist Bert Glim.

De kerstgedachte achter deze actie is simpel: gun uw kerstboom een tweede leven. Elk jaar worden er in Nederland 2,5 miljoen bomen gekocht voor kerst. Bijna al die bomen worden na kerst vernietigd. Terwijl onze mooie stad best wat meer bomen kan gebruiken. Bomen zuiveren immers de lucht, maken ons gelukkiger/meer ontspannen van en zijn goed voor dieren. Daarom roept de organisatie buurtbewoners op om een kerstboom met een goede kluit (liefst in een pot) te kopen. wie de boom f en toe een kopje water geeft, zorgt voor grotere kans op blijven leven en kans op aanslaan in het kerstbomenbos.

Kerstbomeninzameling

Op 6 en 7 januari wil de organisatie de kerstboom met kluit ook ophalen. Wel even doorgeven (in verband met de planning) uiterlijk 3 januari door het sturen van een mail naar: kerstbomenbos@zaanstad.nl om het adres door te geven. Bellen kan naar 075 - 6816102.