Afbeelding
Marco Bakker en dwarsfluitiste Erica Vogel doen mee aan de kerstnachtdienst in De Ontmoeting. (Montagefoto: Dirk Karten)

Op 'reis van je leven naar Bethlehem'

ZAANDIJK – De Ontmoeting, Parklaan 1, maakt zich op voor een bijzondere kerstnachtdienst onder het thema 'De reis van je leven naar Bethlehem'. In de hoofdrollen zien we de Zaanse organist Dub de Vries, dwarsfluitiste Erica Vogel en wellicht Nederlands bekendste bariton: Marco Bakker.

De sterke combinatie van de getalenteerde dwarsfluitiste Erica Vogel, orgelvirtuoos Dub de Vries en bariton Marco Bakker maakt het waard deze sfeervolle kerstnachtdienst op dinsdag 24 december te bezoeken.

Marco Bakker: behoeft deze Nederlandse topzanger nog verdere introductie kun je je afvragen. Want reeds in 1965 debuteerde Marco Bakker tijdens het Holland Festival. In zijn lange loopbaan bouwde de zanger een breed opera- operette en concertrepertoire op en werd uitgenodigd in diverse concertzalen in binnen-en buitenland.

Met deelname bariton Marco Bakker en fluitiste Erica Vogel

Marco werd internationaal vooral bekend door zijn rol van Graaf Danilo in Lehar's Lustige Witwe. Zo zong hij meer dan 300 maal de Christuspartij in Bach's Mattheus Passion onder meer in Berlijn, Antwerpen, Londen, Wenen en Amsterdam.

Marco heeft nog steeds niet te klagen over aanbiedingen in binnen- en buitenland. Zijn fantastische stem is uniek. Weinig zangers is het gegeven om op hoge leeftijd nog zo prachtig te kunnen zingen. Een jong klinkende stem, gave techniek en verbluffend interpretatievermogen. Het lijkt alsof Marco de laatste jaren 'nieuwe' registers open trekt.

Erica Vogel

Erica Vogel werd op 6 juli 1999 geboren en kwam op vijfjarige leeftijd in aanraking met de dwarsfluit. Dat verliep zo goed dat ze al op haar zestiende toegelaten werd tot de vooropleiding op Conservatorium. Vanaf 17-jarige leeftijd begon Erica aan haar hoofdvakopleiding Klassiek Dwarsfluit. Naast haar gewone lessen volgde ze masterclasses werd uitgenodigd lessen te volgen op het Conservatorium in Utrecht.

(lees verder op pagina 3)