Afbeelding
Groen moet! (Foto: aangeleverd)

Platform aan de Zaan over 'de groene stad'

ZAANSTAD - De stad van de toekomst gaat er beslist anders uitzien stelt Platform aan de Zaan. Socialer, innovatiever, aangepast aan klimaatveranderingen en vooral ook groener. Letterlijk. Het Zaans groen is wereldberoemd, maar hoe groen is en wordt Zaanstad eigenlijk? Wat kunnen we zelf doen om onze huizen en straten groener te maken?

Op de gratis toegankelijke Platform aan de Zaan avond op maandag 6 januari maakt de bezoeker kennis met de meest fantastische 'bossteden', de grootse visioenen, de Zaanse praktijk van alledag en worden er tips gegeven wat er lokaal te doen is om bij te dragen aan een groene stad.

Gastsprekers

Tijdens deze avond gaan diverse gastsprekers op onderzoek uit. De vraag is: hoe belangrijk is groen in onze leefomgeving? Architect Eva Stache, gespecialiseerd in duurzaam bouwen en bekend van het Ecohof Noorderveer gaat vertellen over het nut en noodzaak van groen voor een gezonde stad.

Tegengaan onnodig kappen

Vanuit de gemeente zijn Jos Koppen, Visiespecialist Groen, Speelplaatsen en Begraafplaatsen van de gemeente en Chris Winter (boombeheerder) aanwezig. Jolanda Hoogendoorn en Robert Koelemeijer van Groen Zaans vertellen over hun ideeën en werk. Deze actiegroep lobbyt voor groene aanplant en proberen het onnodig kappen van bomen tegen te gaan.

Zelf bijdragen

Naast dit alles is er ook aandacht voor hoe Zaankanters zelf kunnen bijdragen aan een groene stad: hoe krijg jij de gemeente of buren mee in je eigen lokale groene visioen van een gezondere stad. Platform aan de Zaan wil daarbij inspireren met tal van voorbeelden zodat bezoekers naar huis gaan met inspiratie en praktische handvatten.

Doelgroep

Deze avond is bedoeld voor mensen die mee willen werken aan een groene stad of daar al mee bezig zijn, voor beleidsmakers en stedenplanners. Kom vooral als je jouw initiatief wil delen laat de organisatie weten.

Locatie

De bijeenkomst begint om 20.00 uur en vindt plaats in Café Fabriek, Jan Sijbrandsteeg 12 in Zaandam.

Meer informatie over het programma en aanmelden voor deze bijeenkomst kan via www.platformaandezaan.nl.