Afbeelding
Schitterende collectie. (Foto: aangeleverd)

De schatten van het Heimans

ZAANDAM - Tijdens de kerstvakantie pakt het Natuurmuseum, te vinden aan de Thijssestraat 1 in Zaandam, uit. De schatten zijn uit het depot gehaald en worden twee weken lang tentoongesteld.

Zo is de unieke gorillaschedel te zien maar ook tientallen opgezette vlinders en uilen. Ook opgezette vogels zijn te zien zoals de papegaaiduiker, de koksmeeuw en enkele fraaie kemphaantjes. In het museum zien we verder een bloeddorstige das en diverse roofvogels, zoals de havik en een sperwer.

Dankzij samenwerking met Amathysta zijn er eveneens fossielen en bijzondere stenen te aanschouwen. En wat te denken van de overblijfselen van een walvis? Zoals een stuk wervel en een stuk rib. Het museum is de komende weken regelmatig geopend:Zondag 22 december (extra activiteit: microscopenmiddag) van 13.00 tot 17.00 uur. Maandag 23 december (extra activiteit: kruipers in het museum: slang, schildpad, vogelspin, wandelende takken) van 13.00 tot 17.00 uur.

Het museum is ook op de zondagen 29 december en 5 januari open waarbij op de laatste datum als extra activiteit een dino activiteit is van 13.00 tot 17.00 uur.

Entree museum: € 4,00 voor kinderen vanaf 3 jaar (begeleiders en jongere kinderen zijn gratis).

De activiteiten zijn gratis te bezoeken. Voor sommige extra activiteiten (zoals fossielen slijpen op de dino middag) wordt € 2,50 gevraagd. Pinnen is mogelijk.

Afbeelding
Afbeelding