Afbeelding
Dylan Visser met zijn twee bekers. (Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl)

Karter Dylan Visser pakt twee bekers

ASSENDELFT – Met zijn titel in het GK4-kampioenschap en de derde plaats in de KNAF Cup mocht karter Dylan Visser onlangs in Oldenzaal twee keer het podium op tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking. De elfjarige snelheidsduivel uit Assendelft nam zodoende twee bokalen mee naar huis. Hij blikte dan ook met een meer dan tevreden gevoel terug op het afgelopen seizoen in de Mini Parilla-klasse.

"Natuurlijk ben ik blij", sprak hij na afloop van de huldiging. "Zeker met de pech die we aan het begin van het seizoen hebben gehad is dit wel goed. Dit is mijn beste seizoen tot nu toe."

Betere rijder

Hoe hij dat geflikt had? "Ik ben een betere rijder geworden, heb heel veel geleerd tijdens de Euro Series en het WK in Le Mans. En ik had beter materiaal dan in andere jaren."

Doel behaald

Zijn titel in de GK4 Kart Series was voor Dylan zijn eerste kampioenschap in zijn nog prille loopbaan. "Kampioen zijn voelt heel goed. Het is het mooiste dat ik in mijn sport heb meegemaakt. Het was dit jaar ook het doel om in de GK4 kampioen te worden en in de KNAF Cup in de top drie te eindigen. Dat is gelukt."

Smaakmaker

Dat Dylan dit jaar één van de smaakmakers zou zijn, lag al aan het begin van het seizoen voor de hand. In 2018 eindigde hij in de GK4 Kart Series als vierde in het kampioenschap. Daarmee had hij zijn talent dus al getoond. Dit jaar zette hij dat talent in om op overtuigende wijze kampioen te worden.

Overstap

Voor 2020 maakt Dylan de overstap naar de Junioren Nationaal-klasse. Zijn ambitie is stevig; hij is alleen tevreden met de titel. Inmiddels heeft hij al met de nieuwe kart getest. Een groter chassis, de snelheid ervan ligt hoger, maar de talentvolle Noord-Hollander had de kart in een ommezien onder de knie. "Alleen tijdens de eerste test moest ik even wennen. Het rijden is niet heel anders. We hebben nu in Genk een Topkart getest, in de regen, en het ging lekker. Het was al de vierde test in een Junior Nationaal-kart."

Nieuwe seizoen

Komend jaar gaat Dylan opnieuw uitkomen in de GK4 Kart Series en misschien rijdt hij ook nog een paar races van de KNAF Cup.

Hoewel voor hem het seizoen pas net ten einde is, wilde hij graag weer gaan racen. "Ik heb nu al echt zin in het nieuwe seizoen!"