De kunstzinnige creatie op canvas.
De kunstzinnige creatie op canvas. (Foto: aangeleverd)

Nieuwe unieke Monet ontdekt in hartje Zaandam

ZAANDAM - "Het zijn een unieke werken en nog alleen in Zaandam te vinden. Aan het water gelegen, de oude Zaanse huisjes van zowel de Oostzijde, de Westzijde. Maar ook het Blauwe Huis aan het water op de Hogendijk staan erop", zegt Arton de Boer van Photopitch. Die doelt op de creatie op canvas waarin drie schilderijen van Monet zijn samengesmolten tot één schitterend geheel.

"Wij hebben alvast een voorproefje genomen op het Monetjaar, dat nu is uitgesteld tot 2024", aldus Arton de Boer van de fotostudio die te vinden is in winkelcentrum Rozenhof in Zaandam.

Kunstreproducties

"Door de hoge kwaliteit van drukwerk en het canvas lijkt het of de verf echt op het canvas ligt. Door de mooie bewerking lopen de drie schilderijen van Monet vloeiend in elkaar over alsof het één beeld is. Dit is een van de vele kunstwerken die we kunstliefhebbers kunnen aanbieden. Op canvas of geprint op Museum Art papier. Met deze creatie laten we zien wat we naast groepsfoto's en pasfoto's ook het juiste adres zijn voor kunstreproducties op canvas."

Huizen in alle kleuren en honderden molens, dat was wat Monet zag, toen hij Zaandam in 1871 vier maanden lang bezocht samen met zijn vrouw en en zoontje. Monet was zeer geïnspireerd door Zaandam en was daardoor bijzonder productief. Van die vier maanden zijn 21 schilderijen bekend, landschappen en stadsgezichten. Later in zijn leven is Monet zich gaan toeleggen op panorama's van zijn eigen vijver met waterlelies.

Impressionistische schilderijen danken hun naam aan zijn schilderij 'Impression, soleil levant': impressie van een opgaande zon. Een meer moderne artistieke schildersstroming, na de eerdere Romantische school.

Monet liefhebbers kunnen de werken bewonderen in de etalage's van de fotostudio. Zie ook http://www.photopitch.nl/