Afbeelding
Zangtrio AfterNoon. V.l.n.r. Dinah Licumahuwa, Karin de Haas en Hetty Koopman. (Foto: aangeleverd)

Feestelijk nieuwjaarsconcert in Stoomhal

WORMER - Op 11 januari trapt Zaans fanfareorkest ZFC Zaandijk het nieuwe jaar af met een feestelijk nieuwjaarsconcert in de Stoomhal, Pakhuisplein 44 in Wormer onder het motto The Kick-off 2020. Om het nieuwe jaar goed van start te gaan passeren op deze avond bekende en minder bekende nummers de revue met vooral veel lichte muziek, waaronder Robbie Williams, Michael Bublé en Queen.

ZFC wordt bijgestaan door zanger Rob Stam en zangtrio Afternoon, bestaande uit Hetty Koopman, Dinah Licumahuwa en Karin de Haas. De keuze om Rob Stam en Afternoon te vragen om mee te werken aan het concert lag voor de hand. Diverse leden van ZFC speelden al vaker samen met (een deel van) het viertal in diverse bands, waaronder de Zaanse feestbands Caramba en Hastalavista.

Tijdens het concert vertoont ook de 'Samenspelgroep' hun kunsten. Deze groep bestaat uit beginnende muzikanten die hun eerste stappen zetten in het spelen in een echt orkest. ZFC Zaandijk is naast orkest ook een muziekschool waar jong en oud terecht kan voor muziekles.

De 'samenspelgroep' is het opleidingsorkest uit de vereniging, waar de leerlingen van de vereniging met elkaar leren samenspelen in een echt orkest.

Zaal open 19.15 uur, aanvang 20.00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via www.zfc-zaandijk.nl voor €12,50, inclusief drankje. Kinderen tot en met achttien jaar gratis toegang.