Vorig jaar kreeg Jaap Buijs, directeur van Kwakman Afbouw, de prijs uit handen van staatssecretaris Mona Keijzer.
Vorig jaar kreeg Jaap Buijs, directeur van Kwakman Afbouw, de prijs uit handen van staatssecretaris Mona Keijzer. (Foto: Han Giskes)

Vijf kanshebbers strijden om VOWA-prijs

REGIO - Op maandag 25 februari wordt in theater De Purmaryn in Purmerend door gedeputeerde Jaap Bond de winnaar van de VOWA-jaarprijs bekend gemaakt. Dat het een spannende race is, staat op voorhand vast. Immers, de vijf genomineerden zijn de vijf lokale winnaars van de ondernemersclubs IBEV, PRO, Beemster Ondernemer, Zeevang Ondernemers en Ondernemend Waterland.

Uitreiking op 25 februari door gedeputeerde Jaap Bond

Bert Jonk Autoverhuur Purmerend, Installatiebedrijf Dekker Middenbeemster, De Reclamestudio Oosthuizen, Podobrace Volendam en Kernpraktijken Fysiotherapie Ooster Ee Monnickendam. Stuk voor stuk mooie bedrijven die maandagmiddag met elkaar 'de degens kruisen'. Derhalve geen eenvoudige klus voor de jury.

Boeiende opdracht

Alle genomineerden maken evenveel kans om de verkiezing in hun voordeel te beslissen. Ga maar na: het 100 jaar oude installatiebedrijf Dekker, nota bene ook nog eens Hofleverancier, is puur ambachtelijk ingesteld, tegenover een zuiver internetbedrijf als Podobrace. Hoe vergelijk je die twee?

Of zorgverlener Fysiotherapie Ooster Ee, Bert Jonk Verhuur en De Reclamestudio. Hoe verhoudt je die tot elkaar? Het lijkt een schier onmogelijke opgave. "Maar het is voor ons ook een prachtige uitdaging en een boeiende opdracht", aldus een van de juryleden.

Uitdagingen

De grootste gemene deler is natuurlijk het ondernemerschap. Hoe gaan de genomineerden om met veranderende omstandigheden, met tegenvallers, met nieuwe uitdagingen? Wat zijn hun ambities en hoe gaan ze die realiseren? Alles komt bij elkaar op 25 februari in De Purmaryn.

Burgemeesters

VOWA is terecht trots dat gedeputeerde Jaap Bond de prijs uitreikt. "Dat geeft wel aan dat ook provinciebestuurders het belangrijk vinden om te eren wie het toekomt. Bovendien zullen alle burgemeesters uit de regio Waterland aanwezig zijn, evenals de wethouders Economische Zaken", luidt het schot voor de boeg.

Oud-winnaars

Net als voorgaande jaren heeft de prijsuitreiking een feestelijk karakter. Dit keer geen externe spreker, maar een hernieuwde kennismaking met de oud-winnaars van de VOWA-jaarprijs.

Onder hen Jaap Buijs, eigenaar van Kwakman Afbouw uit Volendam en winnaar van vorig jaar.