Lente begint met een opgeruimde tuin!

Het mooie weer van de afgelopen week maakt mensen weer blij. Lekker buiten wandelen, praatje met de buurman, de vogels die weer fluiten, straatje vegen en alvast stiekem dromen van een prachtige bloeiende tuin.

Een tuin waar je straks weer kan genieten van het zonnetje en de in bloei staande bloemen en planten. Toch is die mooie, opgeruimde, bloeiende tuin niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vooral ouderen kunnen niet altijd meer zelfstandig de tuin onderhouden maar worden wel gevraagd zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Voor deze groep mensen zetten wij onze tuinvrijwilligers in.

Ook kiezen wij er dit jaar voor om met een nieuwe enthousiaste consulent buren te enthousiasmeren om samen, met elkaar, te zorgen dat de buren die het zo nodig hebben te ondersteunen in hun tuin.

Vrijwilliger Herman zet zich tweemaal per week in als tuinvrijwilliger. Wanneer wij hem vragen om weer een tuindienst op te pakken komt hij altijd blij en vrolijk weer terug. " Goedemorgen, vandaag de tuin gedaan bij mevrouw De Boer. De koffie en koek stond al klaar en we hebben weer gezellig bij gekletst", zegt Herman. Want een sociaal praatje hoort er natuurlijk ook bij! "Maar na het kopje koffie snel aan de slag anders komt de klus niet klaar."

WonenPlus ziet het aantal tuinaanvragen jaarlijks stijgen. Doet u ook mee? RSWP Purmerend is dagelijks bereikbaar 0299 426 364 tussen 9.00 en 12.00 uur of wonenpluspurmerend@rswp.nl.