Het doel is om kinderen te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen.
Het doel is om kinderen te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen. (Foto: Els Broers)

Voetbalactiviteiten in bibliotheken

REGIO - Vijf weken na de aftrap van het project Scoor een Boek! organiseert de Bibliotheek leuke (voetbal)activiteiten met de Kidsclub van FC Volendam.

De jeugd in de leeftijd van 6 tot 12 jaar kan zich gratis inschrijven voor een activiteit met de Kidsclub. Deze is op zaterdag 9 maart in de Bibliotheek Purmerend en een week later, op zaterdag 16 maart in de Bibliotheek Volendam.

FC Volendam en Bibliotheek Waterland zetten samen hun kracht in. Het leesproject 'Scoor een Boek!' bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Tijdens de Scoor een Boek! experience in de Bibliotheek Purmerend en Volendam kun je stervoetballer Marco Tol van FC Volendam ontmoeten en meedoen met het Scoor een Boek! circuit. Dit bestaat uit Sportieve letter estafette, de Scoor een Boekenquiz, het dribbel parcours en het reuze knikker-hol spel.

Het programma op beiden dagen; tussen 10.00 en 10.30 uur kunnen de deelnemers op de foto met Marco Tol sterspeler van de FC en met Frook de mascotte van FC Volendam. Ook na afloop tussen 12.30 en 13.00 uur deelt Marco handtekeningen uit en kunnen kinderen met hem en of Frook op de foto.

Het doel is om kinderen te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen. In 11 basisscholen in de regio doen kinderen klassikaal mee met boeken scoren. Maar ook gezinnen doen mee. Kinderen kunnen een gratis poster afhalen in de bibliotheken Beemster, Edam, Landsmeer, Purmerend en Volendam. Is er thuis een boek of tijdschrift (voor)gelezen, dan kun je in de bibliotheek een voetbalsticker halen, die je vervolgens op de poster kan plakken. De deelnemende kinderen maken kans op een prijzenpakket van FC Volendam voor het hele gezin.