Hospice in Vrijheid heeft behoefte aan vrijwilligers

PURMEREND - Om bewoners te begeleiden en als gastheer of -vrouw te bedienen, doet Hospice in Vrijheid een dringende oproep aan vrijwilligers.

Helpende handen gezocht

Het hospice aan de Dr. M.L. Kingweg 2 in Overwhere beschikt over vier kamers en wordt nagenoeg in z'n geheel gerund door vrijwilligers. Zij worden uiteraard ondersteund door professionele coördinatoren.

'Team versterken'

Eén van hen is Marieke Zwart. "We willen ons team graag versterken en hebben om die reden plaats voor nieuwe vrijwilligers", aldus Marieke.

Inloopochtend

Indien u belangstelling heeft om als vrijwilliger aan het hospice verbonden te zijn, bent u van harte welkom op de inloopochtend, op zaterdag 9 maart van 10.00 tot 13.00 uur.

In het hospice verblijven mensen die nog maar kort te leven hebben en aan wie in de eigen omgeving onvoldoende zorg gegeven kan worden.

Persoonlijke aandacht

Marieke: "De dood is dan ineens dichtbij. Wij gaan daar heel open mee om en geven dat ook aan. Bewoners worden hier met veel liefde verzorgd en krijgen veel persoonlijke aandacht. De bewoner bepaalt zelf de regie."

De Zorgcirkel

Zonder de hulp van vrijwilligers is dit ondoenlijk. "Zij spelen een heel belangrijke rol. Medische verzorging wordt verleend door verpleegkundigen van De Zorgcirkel, die in de nachten voor bewaking zorg dragen

Gedegen opleiding

Vrijwilligers zijn wekelijks circa vier uur beschikbaar en krijgen vooraf een gedegen opleiding. Voor meer informatie kijk op de website www.hospice-in-vrijheid.nl