De lekkerste gerechten zijn tegen inlevering van muntjes verkrijgbaar.
De lekkerste gerechten zijn tegen inlevering van muntjes verkrijgbaar. (Foto: aangeleverd)

Opnieuw de Smaak van Waterland

PURMEREND - De 'Smaak van Waterland' beleeft op zondag 31 maart de vierde editie. Cultuur- en poppodium P3 zet de deuren om 16.00 uur wagenwijd open, rond 20.00 uur is het einde.

Het evenement stond voorheen bekend onder de naam Waterlandse Cook Out. Het is voor iedereen die houdt van de mix tussen smakelijk bereide gerechten, entertainment en onderlinge 'strijd' tussen de deelnemende keukens om de wisseltrofee. Natuurlijk horen daar lekkere drankjes bij. In de keukens staan enthousiaste koks van verschillende bedrijven en instellingen.

Deze lekkere gerechten worden aangeboden tegen inlevering van gekochte muntjes (€ 4,- per stuk) . De muntjes zijn op de dag in P3 verkrijgbaar. De opbrengst van de dag wordt geheel geschonken aan de Stichting Special Forces, de organisatie die sporten en bewegen voor mensen met een beperking mogelijk maakt.

Muziek

Voor de begeleidende muziek wordt gezorgd door cultuur- en poppodium P3.

Kookteams van bedrijven of instellingen zetten zich belangeloos en vanuit het oogpunt van maatschappelijk ondernemen, in om een heerlijk gerecht voor te schotelen.

Kookpassie

De kook teams hebben uiteraard een passie voor koken en kennen een hoge mate van "team spirit". Op deze wijze laten de deelnemende bedrijven en instellingen zich ook eens van hun andere (keuken) kant zien.

Tijdens het evenement beoordeelt een jury het team dat het meeste in zich heeft van kookpassie, originaliteit en aftrek van het publiek. De winnaar krijgt een wisseltrofee.

De organisatie is in handen van Rotary Purmerend Polderland en P 3 Purmerend.