Startsein Week voor de Gezonde Jeugd

PURMEREND - Met de activiteit 'geblinddoekt groente proeven' bij Albert Heijn XL in Purmerend gaf wethouder Harry Rotgans afgelopen woensdag het startsein voor de Week voor de Gezonde Jeugd.

Het is komende week De Week voor de Gezonde Jeugd. Tijdens deze week worden initiatieven die bijdragen aan een gezondere omgeving voor kinderen in Purmerend in het zonnetje gezet.

Zo wordt vrijdag 15 maart een profielwerkstuk 'fastfoodvermindering' door twee leerlingen van het Da Vinci College aangeboden aan wethouder Harry Rotgans. Bovendien organiseert Spurd en JOGG-Purmerend op de stakingsdag van het onderwijs, vrijdag 15 maart, een pop-up sportspektakel mét geblinddoekt groente proeven in de Kraal en de Vaart van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Floor Volker, JOGG-regisseur Purmerend: "Als je kinderen zelf laat kiezen welke groente ze willen leren eten, dan zijn ze meer gemotiveerd! Daarom krijgen kinderen na het blind proeven een groente challenge mee naar huis.

Ze kunnen zelf tekenen welke groente ze willen leren eten.

Na 15x proeven hebben ze de challenge gehaald!" Ook volwassenen kunnen alle smaken aanleren, door deze smaak 15x op verschillende dagen, te proeven." Achtergrond Week Voor de Gezonde Jeugd: www.jongerenopgezondgewicht.nl