"ik ga na schooltijd altijd een stukje wandelen met mijn moeder omdat ze anders niet buiten komt"

Samantha (17) zit op het middelbaar beroepsonderwijs. Ze gaat graag naar school omdat er thuis altijd een gespannen sfeer heerst. Haar moeder is namelijk al lange tijd depressief en is al meerdere keren opgenomen. Als haar moeder niet thuis is neemt Samantha de zorg op zich om voor haar broertje van 8 jaar te zorgen. Dit is vanzelfsprekend want haar vader werkt full-time. Om die reden kan Samantha na schooltijd niet afspreken met haar vriendinnen.

Als moeder weer thuis is na een opname heeft zij ook de zorg van haar erbij. Ze durft de straat niet alleen op dus Samantha doet de boodschappen en probeert het thuis gezellig te maken voor haar vader en broertje. Ondanks al haar goede bedoelingen heeft ze het gevoel nooit genoeg te doen……

Ben jij ook een jonge mantelzorger? Is er bij jou thuis iemand lang ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief? Maak je je daarover vaak zorgen? Moet je vaak meehelpen? Dan ben jij een jonge mantelzorger!

In samenwerking met de gemeente Purmerend zijn diverse organisaties bezig om jou een podium te bieden waar je kunt. RSWP, is één van de organisaties die zich bezig houdt met jonge mantelzorgers. Sinds februari is Marianne de Wolf, adviseur jonge mantelzorgers, in dienst bij RSWP. Wij willen graag jongeren bewust maken dat zij er niet alleen voor hoeven te staan. Daarbij is het belangrijk dat medewerkers op scholen, hulpverleners en andere professionals die werken met jongeren de signalen herkennen die wellicht te maken hebben met de "verborgen zorgen".

Behoefte aan een luisterend oor? Bel 0299 426 364 of mail m.dewolf@rswp.eu