Misschien komen de kinderen ook bij u aan de deur om cakejes en koekjes te verkopen.
Misschien komen de kinderen ook bij u aan de deur om cakejes en koekjes te verkopen. (Foto: aangeleverd)

Leerlingen De Klimop bakken voor Kika

PURMEREND - Angie Burrie (5) uit Edam heeft Leukemie (ALL). Zij vecht al bijna anderhalf jaar tegen deze verschrikkelijke rotziekte. Dit doet zij niet alleen. Haar zus Vlinder van 7 jaar steunt haar door dik en dun. Samen zijn zij Team Angie en Vlinder.

Aan dit team hebben zich inmiddels meerdere mensen gecommitteerd. Met als grote doel veel geld op te halen voor onderzoek naar het voorkomen en genezen van kinderkanker.

75% geneest

Stichting Kika (Kinderen Kankervrij) financiert onderzoek naar kinderkanker, om de behandelmethoden te verbeteren en de genezingskans te verhogen. Op dit moment geneest 75% van de kinderen met kanker. Dit betekent dat één op de vier kinderen het niet overleeft. "Dit moet beter," vindt ook Monique Burrie, tante van Angie en moeder van Jessy en Ashley uit Purmerend.

Deur aan deur

Zij nam het initiatief om te gaan bakken voor Kika. De baksels, cakejes en koekjes verkopen zij vervolgens deur aan deur. De opbrengst gaat naar Team Angie en Vlinder 4 Kika. Dat team van meer dan 25 runners loopt onder andere op 26 mei a.s. in Almere de Kika Run om nog meer sponsorgeld op te halen.

Ondersteunen

Toen Monique merkte hoe leuk en enthousiast mensen op haar initiatief reageerden, bedacht ze dat er misschien nog meer kinderen mee zouden willen doen aan deze bakactie. En inderdaad, op de school van haar zoontje Jessy (7) wilden ze hier graag aan meewerken. Maar liefst 208 leerlingen schreven zich in om te gaan bakken voor Kika. Plus Lighthart, de supermarkt op het Leeuwerikplein, steunt de actie en sponsorde 208 pakken cupcakes.

Verschillende leerlingen zijn al begonnen met bakken en verkopen. Wie weet komen zij ook bij u aan de deur. Wilt u Team Angie en Vlinder steunen? Ga naar https://www.actievoorkika.nl/koekie-monster-angie.