Grote drukte tussen de gerechten door.
Grote drukte tussen de gerechten door. (Foto: aangeleverd)

Diner en veiling brengen € 8.100,- op

PURMEREND - Het door Rotaryclub Purmerend geïnitieerde 'Dinner at the Museum' heeft een bedrag van € 8.100,- in het laatje van het Purmerends Museum gebracht. Met dit bedrag kan het museum verder gaan met de geplande veranderingen op de verschillende verdiepingen.

'Dinner at the Museum' in alle opzichten groot succes

Wat maakt een gemeenschap tot stad en in het bijzonder de stad Purmerend? Onder meer een gedeeld cultureel erfgoed. Dat is zichtbaar in het Purmerends Museum, gevestigd in het historische stadhuis op de Kaasmarkt.

Vanuit de toenmalige oudheidkamer is het museum langzaam gegroeid van losse verzamelingen tot een collectie highlights rond historische hoogtepunten van de stad.

Architecten

Met name zijn dat de producten van de plateelbakkerijen in het begin van de vorige eeuw en de gebouwen van beroemde architecten als Jacob Oud, Jan Stuyt en Mart Stam.

Heringericht

Het museum vernieuwt. De benedenverdieping is prachtig heringericht door Kloosterboer Decor. Daarbij blijft het echter niet. Ook voor de rest van het museum, met name op de eerste en tweede etage, zijn vergaande plannen gemaakt.

Daar is geld voor nodig, veel geld. Rotaryclub Purmerend, die al sinds 1953 deel uitmaakt van de Purmerendse gemeenschap, had het plan opgevat om een flinke steen bij te dragen.

Mooie kavels

Dit mondde uit in het organiseren van het 'Dinner at the Museum'; een walking diner door de zalen van het museum met aansluitend een veiling van mooie kavels in de trouwzaal.

Het werd in alle opzichten een groot succes. De verschillende gerechten, verzorgd door het team van 't Hoedje van de Koningin, werden met souplesse uitgeserveerd en begeleid door de uitstekende wijnen van Wijnimport J. Bart.

De medewerkers en bestuur van de Stichting Purmerends Museum vertelden boeiende verhalen in de verschillende zalen van het museum.

Veiling hoogtepunt

De trouwzaal was een toonbeeld van gezelligheid met als hoogtepunt de veiling, deskundig geleid door veilingmeester Piet Hein Debets en zijn charmante assistente Joke Bond.

Naar later gelukkig een grap bleek, sloeg de veilingmeester het eerste stuk van de veiling, een vaasje van rond de €5,-, waarop al € 180,- was geboden, aan diggelen. De rest van de veilingstukken werden zonder schade geveild.

Al met al een fantastische avond met een perfecte organisatie door de werkgroep community.

Mede mogelijk door

Het evenement is mede mogelijk gemaakt door 't Hoedje van de Koningin, Wijnimport J.Bart, Partyverhuur Schipper, Grafische communicatie Rijser en Lijstenmakerij 't Huijsche

Aan het einde van de avond bleek de opbrengst ook een mooie, namelijk € 8.100,-.

Veilingmeester Piet Hein Debets liet bij wijze van grap een vaasje kletteren.