De behandelmethode bestaat al wel, maar is nieuw in Purmerend.
De behandelmethode bestaat al wel, maar is nieuw in Purmerend. (Foto: aangeleverd)

Lasertherapie bevordert dierengenezing

PURMEREND - Het mooie van diergeneeskunde is het feit dat het continue veranderd. Inzichten en behandelingsmethodes worden steeds aangepast, met als doel het beste effect te krijgen. De uitdaging is om al deze veranderingen bij te houden en toe te passen. Een van de nieuwste ontwikkelingen in de diergeneeskunde is de lasertherapie.

Nieuwe methode in Purmerend e.o.

Laserlicht dringt diep door in weefsels en de energie die vrij komt stimuleert weefsels op meerdere manieren. Zo bevordert lasertherapie de genezing en helpt het de ontsteking in gewrichten ten gevolge van artrose te verminderen, hierdoor hebben dieren minder pijn.

In de kliniek krijgen ze momenteel steeds meer praktijkervaring met het gebruik van de therapeutische laser. Er zijn goede resultaten met wondgenezing en bij honden en katten met artroseklachten. Maar lasertherapie zou ook goede effecten moeten hebben bij oorklachten en tandvleesontstekingen.

Enthousiast

Dierenkliniek Grevelingenmeer is enthousiast over de vele mogelijkheden die de laser biedt. "Het is een therapie die niet pijnlijk is en waarvoor honden en katten geen sedatie nodig hebben."

Gegevens

Voor meer informatie kunt u terecht bij een van de dierenartsen. Dierenkliniek Grevelingenmeer is telefonisch bereikbaar op 0299 64 80 00.

Raadpleeg ook de website www.dierenkliniekgrevelingenmeer.nl