Geef 'Kikker is Kikker' cadeau

PURMEREND - Afgelopen vrijdag openden de wethouders Eveline Tijmstra en Paul van Meekeren bij boekhandel Het Leesteken de Purmerendse variant op de landelijke actie 'Geef een prentenboek cadeau'. Tijmstra las ook voor uit het boek 'Kikker is Kikker' van auteur Max Velthuis.

In Boekhandel Het Leesteken en bij Bruna in Purmerend is 'Kikker is Kikker' te verkrijgen voor €2,- . Gemeente Purmerend ondersteunt de actie door het boek gratis aan kinderen in de kleuterklassen te verstrekken.

Zoveel mogelijk kinderen

De actie is er op gericht om zoveel mogelijk kinderen een boek cadeau te geven. Om die missie te laten slagen wordt ieder jaar in februari een klassiek jeugdboek en in april een prachtig prentenboek voor een klein bedrag ter beschikking gesteld.

Start campagne

In februari startte de campagne met de boekenactie 'Kruistocht in Spijkerbroek'. Opa's en oma's, familie en vrienden, iedereen die iemand kent om een boek aan te geven wordt uitgenodigd.

Ook als je niemand kent om een boek aan te geven kun je in de boekhandel een boek kopen voor een kind. De boekhandel zorgt ervoor dat het boek op de juiste plek terecht komt

Cadeau aan kleuters

De komende weken ontvangen kinderen in de kleuterklassen in Purmerend het prentenboek cadeau. Basisscholen zorgen zelf voor verspreiding in de kleuterklassen. De actie 'Geef een (prenten)boek cadeau' heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur.

Oer-Hollands

'Kikker is Kikker is een oer-Hollands prentenboek van illustrator en schrijver Max Velthuijs, met een waardevol thema: je bent mooi zoals je bent.

De actie wordt voor de vierde keer georganiseerd. De campagne heeft geen einddatum: de boeken zijn te koop zolang de voorraad strekt. Kijk voor meer informatie op www.geefeenprentenboekcadeau.nl.