Circulaire economie ver van bed?

PURMEREND - De PvdA Purmerend organiseert op 17 april in de Orangerie van Zorgcirkel Zuidland aan het Abel Tasmanplein een avond over circulaire economie. Aanvang 20.00 uur.

Eveline Jonkhoff, programmamanager circulaire economie van de gemeente Amsterdam, verzorgt de aftrap. Na een korte inleiding geeft ze twee genodigden het woord die bedrijfsmatig invulling geven aan dit thema Circulaire economie.

Niet langer houdbaar

"We weten dat het huidige systeem van spullen produceren, gebruiken en weggooien niet langer houdbaar is. Het gaat dan niet alleen om klimaatverandering, maar ook schaarste van grondstoffen en afname van biodiversiteit zijn daarin cruciaal."

En: "De enige oplossing voor dat probleem is rigoureus afscheid nemen van ons huidige manier van consumeren en over te stappen op circulaire economie", aldus Jonkhoff.

De gasten zijn Willem Staphorius, directeur van kringloopwinkelketen Noppes, en Maarten Knijnenburg van Mitsubishi-dealer Peter Ursem en deskundig op het gebied van reparatie en hergebruik van accu's van elektrische auto's.